Etherium Ethrade- Jana Pendapatan Melalui Bitcoin



Assalamualaikum sahabat2 facebook...
Sahabat2 biz online dan offline...
Salam 1Malaysia kepada bukan muslim...
Cuba anda lihat gambar senarai Bitcoin yang semakin naik... 
Hmmm.. Takkan nak tengok jer Kannnnn...
Dan lihat juga gambar yang kedua tentang seminar Blockchain yang dibuat oleh kerajaan Malaysia...
Maybank pon dah ada Bitcoin... 😁👍👌
http://www.utusan.com.my/…/maybank-lancar-perkhidmatan-pind…
Jom... Daftar percuma untuk buka akaun Ethtrade.
Anda klik link saya untuk daftar dan lihat INFO-INFO tentang syarikat Ethtrade...

------

Assalamualaikum sahabat2 facebook...
Sahabat2 biz online dan offline...
Salam 1Malaysia kepada bukan muslim...
Saya nak BERKONGSI dengan sahabat2 semua ye...
Jom kita baca dengan penuh kasih sayang ye 😂😂😂💖👌👍
Ramai yang bertanya tentang HUKUM BITCOIN...
#hukumbitcoinethtrade
Ini tentang hukum berkaitan Bitcoin Ethtrade....
Baca, Fikir, Faham & Renung²kan! : Penegasan Berkaitan Patuh Syarie dalam platform Ethtrade yg memperdagangkan mata Wang digital @ crypto currency ( Bitcoin, ethreum DLL)
PANDUAN:
Selagi Bisnes itu tidak melibatkan perkara2 ATAU unsur BERIKUT:
1. Gharar (Tidak Pasti ) iaitu Jual beli yang tiada transaksi .. seperti jual barang/produk yang tidak nampak, tidak diketahui nilai secara umum, barang belum wujud, transaksi yg tidak diketahui manfaatnya bila diperoleh.
Di Ethtrade transaksi berlaku setelah pendaftaran dibuat. Segala transaksi direkodkan Dan pelaporan dihantar setiap hari melalui email. Maka disini ketelusan perniagaan dimaklumkan kepada pelanggan. Walaupun tidak menjalankn urusan jualbeli secara online bukan fizikal tapi jelas ia bermanfaat utk digunakan dalam urusniaga spt simpanan pelaburan di Tabung Haji atau ASB.
Urusan secara online sah sepertimana bayar zakat online, pembelian online DLL yang telah dipraktikkan di M'sia.
2. Riba'(bunga/interest)
Iaitu melibatkan 2 perkara..
i) Barangan Ribawi yakni melibatkan pertukaran emas dengan emas, perak dengan perak .
ii)Keuntungan yang dijanjikan tetap dan tempoh yang tetap.
CONTOH1: 2% drp Modal pokok. Setiap hari selama 60 hari..
CONTOH2: 10% selama 10 bulan termasuk pokok.
Di Ethtrade keuntungan diperoleh ahli tidak tetap. Kadar perkongsian keuntungan yg tercatat secara harian berubah ubah berdasarkan keuntungan yg diperolehi secara harian iaitu antara 0.2%-2.0%. Anggaran keuntungan bulanan 15%-30%. Jika hendak untung lebih invest dgn jumlah yang tinggi. Keuntungan yang diberi bersandarkan pada harga trading semasa yg dilakukan oleh pakar traders Dari seluruh dunia yang dibayar gajinya oleh platform Ethtrade INI. Senarai tops traders Dan jumlah crypto yang didagangkan berserta keuntungan turut dipaparkan melalui website Ethtrade untuk dimaklumkan Dan direkodkan..
3. Maisir(Perjudian)
Ia lebih kepada untung nasib atau tilik.
i) Seperti perniagaan yang jelas terlibat dengan aktiviti perjudian..
ii) Pelaburan atau perniagaan yang membuat taruhan wang lebih daripada 2 orang. Di mana pemenang akan untung.. dan yang kalah perlu membayar kepada Pemenang. Di mana risiko rugi lebih tinggi di pihak ramai.
Berdasarkan sabda Nabi Shallallahu’alaihi Wasallam: “emas dengan emas, perak dengan perak, kadarnya harus semisal dan sama, harus dari tangan ke tangan. Jika jenisnya berbeda, maka juallah sesuka kalian, selama dilakukan dari tangan ke tangan” (HR. Muslim 1578)
Antara perdagangan utama Erhtrade ialah Bitcoin. Bitcoin dilombong dari internet. Bitcoin dicipta oleh seorang programmer. Jadi nak mendapatkan bitcoin perlu ada code programming yang kita install dalam mesin mining. Untuk mining bitcoin, semua company atau individu bersaing untuk mendapatkan bitcoin dengan menyelesaikan masalah matematik yang terdapat dalam algorith coding tersebut. Coding tersebut jugak menetapkan hanya ada 21 juta bitcoin yang akan wujud. Jadi bitcoin adalah bersandarkan kepada matematik.
Kita perlu masa dan tenaga sama seperti kita melombong emas. Maka Bitcoin boleh dianggap seperti emas Maya pada ketika INI..
Wang fiat pada asalnya bersandarkan pada emas. Tapi makin hari, oleh sebab manusia yang mencetak wang fiat, wang kertas terus dicetak sehingga melebihi reserve emas yg disimpan oleh sesebuah negara. Ianya tidak lagi bersandarkan pada nilai emas tapi telah berdasarkan hutang. Dengan kata mudah, saya cetak dulu wang nanti sy bayar balik walaupun saya tak de emas sekarang. Akibat nya terjadilah inflasi.
Emas tidak boleh di duplicate.. Bitcoin juga tak boleh di duplicate.. dan tidak boleh double spending... Kita tak boleh guna pendrive untuk copy..setiap bitcoin ada unik kod..sebab apa? Bitcoin tu tercipta atas sebab matematik. Tapi duit kita boleh copy. nak print duit palsu pun boleh. Kalau org tak sedar boleh je pakai. Betol? Tapi bitcoin tak boleh di duplicate kerana segala code Dan maklumatnya boleh dikenalpasti Dan direkodkan di block chain.
Dari segi pertukaran tangan, memandangkan bitcoin bukan emas, jadi hadis di atas telah menjelaskan, jika jenisnya berbeza bertukar la tangan ke tangan. Selagi mana ianya dapat dilakukan secara telus. Jadi bitcoin termasuk dalam hal ni. Jika nak transaksi bitcoin sama jugak macam kita transaksi duit dari maybank ke cimb. Kiranya nak buat kiriman wang ke lunar negara ramai juga yang menggunakan perkhidmatan western union. Ambik masa nak transfer dari maybank ke cimb. Begitu juga dgn khidmat perabtara seperti western union. Begitu juga yang berlaku dalam transaksi bitcoin. Tetapi ianya malah lebih mudah dilakukan tanpa perantara. Boleh dilakukan terus transaksi bitcoin from person to person walaupun Dari jarak yang jauh. Kalau guna kad debit bitcoin, dalam kad bitcoin terus kena potong. Sama macam kita guna kad debit bank. Tapi kewujudan bitcoin adalah lebih mulia sebab bitcoin tu di lombong secara Maya berdasarkan kebolehan sistem menyelesaikan masalah matematik. Manakala wang fiat dicetak berdasarkan nafsu manusia dan hutang. Jadi kenapa kita masih tak boleh terima bitcoin sebagai duit.
Kita tak nafikan emas tu bagus..mmg dlam al quran ada sebut akhir zaman akan gunakan emas. Tapi kehadiran emas masih belum praktikal utk digunakan sebagai wang. Jika emas hndak dijadikan wang tak ramai sekarang ni yg suka berurusan jual beli dgn menggunakan emas. Ini kerana nilainya sukar ditentukan mengikut kehendak jual beli semasa.. Pergantungan terhadap wang masih diperlukan.
Di ethtrade jelas tiada urusniaga yang melibatkan perjudian. Segala perdagangan dijalankan oleh pakar Dan segala maklumat Dan keuntungan dipaparkan tanpa selindung..
MAKA jelas disini dalam perdagangan Ethtrade ditegaskan tiada unsur2 yang dilihat dan diteliti tidak patuh syarie.
Maka hukum berurusniaga di Ethtrade tersebut dikira harus... (tidak menyalahi Syarak)
*LIHAT DENGAN MATA 👁HATI*
Sekian, terima kasih
PENDAFTARAN PERCUMA DAN LIHAT INFO-INFO TENTANG SYARIKAT ETHTRADE DI LINK SAYA DI BAWAH 👇👇👇
Link saya 👉 https://ethtrade.org/@269121
WhatsApp👉 www.wasap.my/+60176049756



Assalamualaikum sahabat2 facebook...
Sahabat2 biz online dan offline...
Salam 1Malaysia kepada bukan muslim...
Saya nak BERKONGSI dengan sahabat2 semua ye 😂👍👌
Mengenai Nini Comei pelajar form 4 di Kuala Lumpur yang mula menyimpan duit di akaun Ethtrade. Anda mesti nak jadi macam dia kan???..
Beliau mula menyimpan dengan nilai rm50 jer pada bulan 10, 2016... Sekarang pendapatan beliau setiap bulan Lebih rm60,000 ....
Jom kita bersama sama ambil ilmu dari nya... 👍
PENDAFTARAN PERCUMA DI LINK DI BAWAH 👇👇👇
Link saya 👉 https://ethtrade.org/@269121
WhatsApp👉 www.wasap.my/+60176049756
Jom kita BERKONGSI bersama lihat video tentang Nini Come

Takut Dan Malu Pembunuh Bisnes Anda



As salam dan Hai..


Saya Khairul ,

Ramai yang mahu meniaga, tapi malu nak menjual. Jika begitu, perniagaan anda akan bungkus dan tidak mampu bertahan.

Memang betul produk anda berkualiti, dan dapat selesaikan masalah pelanggan, tapi mereka tidak tahu anda menjual.

Tambahan pula, ada ramai lagi yang menjual produk yang sama seperti anda.

Jadi macamana nak 'stand out', menyerlah dari yang lain-lain supaya pelanggan membeli dengan anda?

Anda kena buat lain dari yang lain, iaitu guna FB LIVE!

Tapi, nanti dulu..saya tahu, anda pun segan dan malu untuk LIVE di Facebook, apatah lagi kalau dalam keadaaan spontan dan tidak bersedia.

Tapi jangan bimbang, saya ada solusinya,

Anda boleh buat FB live dengan video yang anda simpan atau rekod.
Begini,

katakan anda ada rekod video produk anda, kemudian.., anda edit bagi lawa, kemudian jadikan video tadi sebagai FB live, mesti rmai akan tengok kan?

contoh:

Ni saya tangkap gambar sape natah, tapi saya tahu video tu pre-recorded.


Dekat 30 komen!!
Baru 3 jam upload



Cuba faham,
produk anda yang anda jual tu sememangnya berkualiti, cuma masalahnya orang tak nampak kelebihan produk tu dalam hidup mereka, dan lebih parah lagi mereka berminat tapi tak tahu bagaimana nak menggunakan produk anda tadi. fuhhh, melepas.

Dalam contoh FB live diatas, awek tu ambil video cara mengemop menggunakan produknya. Siapa tengok pasti mahu beli, dan video tu beliau rekod sendiri, edit sikit kemudian jadikan FB LIVE.

Jika anda mahu jualan anda meningkat..boleh guna FB Live ni untuk pasarkan produk anda.


klik link dekat bawah "Saya Mahu Solusi! jika anda mahu tahu details
berkenaan software ni!

Cepat, setiap hari berlalu, harga akan naik.

Saya bagi diskaun ok! Guna kupon ni:

"SWEET20"


Siapa cepat dia dapat!

Saya Mahu Solusi!


FREE! BELAJAR TEKNIK PEMASARAN DENGAN FB LIVE


 Step by step yang detail untuk anda belajar strategi dan teknik pemasaran menggunakan FB Live. Ini peluang anda untuk boost sales. FREE !

Nama
Alamat Email


Sila semak email anda sebaik sahaja anda tekan butang hantar. Email pengesahan akan dihantar ke inbox anda

Ejen Top-up Hanya RM 5

Nak jadi ejen top-up bukan lagi susah.
Sekarang dengan hanya RM 5 anda dah layak jadi ejen top-up.

Tak perlu lagi susah-susah ke kedai nak top-up,
bukak smartphone anda..pegi dekat APPS..dan top-up!

Sepantas 8 saat, anda dah berjaya reload kredit.

Waa..senang kan?

Hanya RM 5.., promosi ni tak tahulah sampai bila.

Kalau nak boleh grab link kat bawah, daftar dan buat bayaran.

Dengan ejen top-up ni, anda boleh menyediakan lebih 80 perkhidmatan,
termasuk menerima bayaran bill TNB, Syabas , TM dan juga ASTRO

Menermima pembayaran Bill diatas pun dpat komisen.


Tingkatkan Liker Dengan 1 Klik

Assalam dan salam sejahtera,


Ramai yang ada kedai online, terutama di Facebook.
Fanpage anda tu la umpama kedai alam maya.

Tapi, kedai anda tu suram je
Sebab tak ramai yang masuk.

Kenapa?
Kerana anda tak cukup likers
Konsep dia mudah..

Liker ramai>SALE Banyak
Liker sikit>SALE Kurang

Likers ada je..tapi 56, 100, 140..
Itu tak cukup banyak untuk anda

Lagi parah orang tak pandang pun..

Produk anda bagus, dapat selesaikan masalah..tapi tu la bila orang lalu jengok
nak beli tu, macam was was..dan tak yakin

Jadi, anda kena selesaikan masalah ni segera..
Tingkatkan Likers sebanyak mungkin dengan 1 klik.



Tingkatkan Liker Dengan 1 Klik



Software ni akan invite mereka yang telah like post anda, tetapi tidak like page

Bayangkan lepasni
Anda tak perlu lagi buat iklan berbayar untuk tarik likes
Malah likes yang anda dapat tu lagi berkualiti

Tingkatkan lagi kepercayaan
Ada kredibiliti
SALE anda lebat

Jadi, tak perlu lagi anda labur duit untuk naikkan liker!
Tingkatkan Liker Dengan 1 Klik

                                                     

PERCUMA

FREE FACEBOOK MARKETING EASY 3.0





PS: Harga akan dinaikkan setiap hari, oleh itu anda diminta grab sekarang
PSS: Pelaburan berbaloi untuk bisnes jangka masa panjang anda



Komen yuks!!

Hakak ni jana RM 7000 Guna kaedah Zero Marketing Cost

Hakak ni jana RM 7000 Guna kaedah Zero Marketing Cost



Hakak kak atas tu sebelum ni menjual produk kecantikan, tapi telah beralih bidang..dari dropship, ke affiliate
Katanya..


"komisen untung lagi besar..sekitar RM60 hingga RM190."


Saya tahu ramai yang biasa dengar apa itu dropship. Tapi ramai yang tak tahu apa itu affiliate..,kan?
Ok..mari saya citer sikit apa itu affiliate.

Affiliate ni macam dropship jugak, tapi lebih kepada produk digital, seperti menjual ebook panduan, video tutorial, software dan lain-lain.
Semua dilakukan atas talian.

Ringkasnya: Affiliate ni..

  • Tidak perlu simpan stock
  • Lebih kepada produk digital dalam bentuk ebook, video dll.
  • Komisen tinggi, sekitar 40-70% dari harga jualan
  • Suppot grup dilakukan oleh pemilik produk
  • Landing page/ surat jualan disediakan oleh pihak penganjur
  • Ada unik link untuk setiap ahli affiliate
Jika anda pernah biasa dengan dropshipping. anda berpotensi besar untuk menjana pendapatan melalui affiliate!!

Screenshot kat ats tu die pakai zerocost marketing tau dah dapat SALE 7K (Hanya pakai FB) tetapi dalam modul yang anda bakal belajar nanti lagi details dan advance.

Mahu belajar affiliate ?
Affiliate Method





atau KHAS untuk anda!!


Bisnes Affiliate FB
Fire SALE RAYA 2017 ni tak lama, selama 3 hari sahaja. Jangan terlepas peluang ni.
Jadi dapatkan dengan harga special tau.










Opps! Hadiah untuk anda..
Ebook Panduan Affiliate Powerr. Panduan ni tunjukkan langkah demi langkah untuk menjadi super Affiliate!



Dapatkan Panduan Affiliate Powerr PERCUMA!


 Harga asal ialah RM49, tetapi untuk bulan berkat ini diberikan PERCUMA!
Masukkan nama dan email anda.

Nama

Alamat Email




Sila semak email anda sebaik sahaja anda tekan butang hantar. Email pengesahan akan dihantar ke inbox anda

Zillatics, Rahsia Korek Interest Tepat Dalam Facebook



Salam Ramadan rakan-rakan bisnes,


Saya kira, ramai antara kita yang pakai Facebook Ads untuk pemasaran, namun tak ramai yang berjaya buat ads yang berkesan, hasilnya..

Duit hangus gitu jer..
Masa banyak terbuang..
Kepala makin pening,
Produk makin menimbun..

Sebenarnya bukan salah Mark Zukermberg dalam hal ni,
tetapi kita tersalah target interest yang kurang tepat! Bila dah tersalah target tu, agak-agak ada orang berminat tak dengan produk kita?

Sudah tentu TIDAK.

Ramai yang buat kaedah cuba jaya (try and error), yang memakan masa, tenaga dan semestinya DUIT.
Jika anda alami situasi diatas, adakah anda sanggup bertahan?

Apa kata dengan 1 klik sahaja, anda mampu korek semua interest tepat, yang selama ni Facebook 'sorok' kan? Anda bakal
JIMAT.

Masa..
Tenaga..
DUIT..


Nak tahu lebih details? klik button dibawah



Zillatics, korek interest tepat sampai lubang cacing



Tengok tahu, sebab benda ni tak lama, kang dah tutup nanti, menyesal..
(: