Sunday, April 30, 2017

Salam sejahtera

Saya khairul

Pernah dengar perkataan pasif income?

Pasif income ni, walauupun anda duduk dimana, apa yang anda sedang buat sekarang, duit tetap masuk. Ia boleh masuk bila-bila masa sahaja tanpa anda perlu bekerja.

Zamri Nanyan, salah seorang otai internet marketer Malaysia sejak 2003, baru sahaja lancarkan satu produk yang mana anda boleh jana pendapatan pasif melalui sistem dalam produk ini(FI$H). Produk ini bakal dilancarkan secara rasmi tak lama lagi.

Dikabarkan, terdapat 4 +1 pendapatan yang bakal anda perolehi.

Apa yang menarik, sistem ini akan menjana pendapatan berterusan seumur hidup anda. Selain itu, Zamri Nanyan juga akan membuat hebahan melalui media tidak lama lagi.

Setakat ini, sudah beribu orang sertai affiliate sistem Fish ini dan dijangkan akan terus meningkat. Ini kerana sistem affiliate yang dibangunkan oleh Zamri Nanyan ni bukan affiliate biasa yang kebanyakan nya hanya membayar komisen untuk kali pertama sahaja per jualan.


Berikut adalah video..yang saudara Zamri Nanyan terangkan serba sedikit berdasarkan soalan yang diberikan,




Berikut adalah contoh hasil



Klik sini sekarang
Kini sangat mudah untuk anda menjana pendapatan tambahan secara online.
Kelebihan Fish:
  • 1. Komisen RM100 untuk affiliate
  • 2. Komisen RM 50 Untuk sub affiliate(komisen 2nd tier)
  • 3. Komisen PayPerLead RM0.50(Minta kawan-kawan sign up percuma dengan masukkan email dan nama, anda bakal peroleh RM0.50)
  • 4. Komisen Misteri

Sekiranya orang tadi ingin upgrade, maka anda akan peroleh RM100.
Senang bukan? Jadi, anda boleh mula sekarang.

Klik sini sekarang


Sunday, April 23, 2017

Buat kek pun boleh jana pendapatan sehingga 4 Angka?



Kek Red Velvet


Kek ni memang mendapat tempat dalam masyarakat, mana taknya..hari-hari boleh dikatakan ada majlis.
Majlis kesyukuran nak kena ada kek..
Nak sambut hari jadi kena ada kek..
Nak buat majlis pernikahan pun, kena ada kek..bertinkat-tingkat pulak tu..
Kekadang, nak bagi tetamu 'door gift' pun dalam bentuk kek mini,

Tapi semuanya kena tempah dulu, ye tak?

Kerana permintaan untuk dapatkan kek meningkat saban tahun, jadi inilah masanya anda boleh ambil kesempatan buat bisnes kek seterusnya menjana pendapatan sampingan melaluinya.

Dengan perkembangan media sosial, seperti Facebook, Whatsapp.. nak cari pelanggan sangat lah mudah.

Buat kek tidaklah susah jika tahu caranya.

Puan Zaleha, seorang pakar dalam pembuatan kek telah berkongsi cara MUDAH & Short Cut untuk buat kek yang sentiasa mendapat permintaan hari-hari. Hari-hari tu..

Cuba bayangkan anda tidak menang tangan menerima tempahan. Yang tu PM, yang tu Call, yang ni nak satu, yang ni nak 10 order..fuhh.


Kata puan Zaleha, ada 17 resepi semuanya dan 8 dari nya sesuai sangat untuk dijadikan 'door gift'.
Door gift ni memang mendapat permintaan yang tinggi, malah sekarang pun dah jadi trend untuk setiap majlis ada sedikan 'door gift'.


Ada resepi kek kukus coklat, kek kukus Nutella Cheese, kek kukus red velvet dan macam-macam lagi.

Haa, apa lagi..lepas ni, memang hebat lah buat kek, nak buat untuk makan-makan sama famili pun boleh. Tambah-tambah musim perayaan akan tiba nanti. Kang nanti ada yang terjatuh cinta sebab kek. Boleh jadi.



Admin suka kek coklat dan kek pisang. Yang tu memang feveret. Biasanya admin beli je dekat kedai..tapi bila dah dapatkan panduan ni, teringin juga nak buat sebab panduan die simple dan padat, tetapi admin perlukan kekuatan yang lain, iaitu perempuan (isteri) sebab admin ni lelaki, goreng ikan pndai la. Hehe

Wednesday, April 12, 2017

Selalunya bila bersembang-sembang kosong, ayat yang selalu sahaja kedengaran ialah, "aku berminat nak mula meniaga" atau, "aku minat buat bisnes".

Memang bagus jika ada rasa minat untuk meniaga, tapi realitinya, hanya berapa kerat sahaja yang betul-betul bertindak memulakannya selari dengan perkataan tadi.

Daripada golongan yang memulakan bisnes tadi, hanya sebilangan kecil sahaja yang betul-betul cekal, memberi fokus 100 % terhadap bisnes.

Kenapa perkara diatas seakan akan lumrah dalam kehidupan? Jawapannya ringkas, ttidak semua mempunyai kelayakan untuk menjadi usahawan walaupun dirinya mempunyai minat yang tebal.

Mempunyai minat sahaja tidak mencukupi untuk seseorang itu layak menjadi usahawan dan berjaya dalam perniagaan.

Apakah kelayakan tersebut??
Kelayakan tersebut tiada kaitan dengan kelayakan akademik,
ukuran kelayakan itu lebih kepada personaliti dan juga mindset.

Berikut kami kongsi tanda-tanda samada anda sebenarnya tidak sesuai untuk menjadi usahawan.

1. Anda lebih selesa untuk menunggu arahan dan telunjuk

Dalam dunia ni, ada dua jenis golongan, iaitu golongan pemimpin dan pengikut. Yang mana satukah anda?
Walaupun anda rasa diri anda seorang pemimpin, tetapi jika anda lebih selesa menunggu telunjuk dan arahan dari orang lain, maka anda sebenarnya tidak layak untuk menjadi seorang usahawan.

Tetapi sebaliknya, jika anda ada rasa keinginan untuk berfikir, mengambil tanggungjawab dan menunujukkan jalan atau penyelesaian kepada pemasalahn orang lain – ia mungkin penunjuk bahawa keusahawanan sesuai untuk anda.

2.Anda lebih gemar membina impian orang lain.

Seorang usahawan terkemuka pernah berkata, “Anda perlu membina impian anda sendiri atau anda akan diupah untuk membina impian orang lain”.

Berkorban untuk orang lain bukanlah perkara yang buruk – malah ia boleh menjadi sesuatu yang murni. Contohnya, apabila ibu-bapa mengenepikan kehendak peribadi mereka demi anak-anak atau seorang guru berkorban masa dan tenaga untuk mendidik.

Tetapi apabila anda mempunyai cita-cita sendiri, anda wajib mengejarnya. Jika anda lebih gemar makan gaji dan berkerja untuk impian orang lain, maka anda tidak layak untuk menjadi seorang usahawan.

 3. Anda tidak suka bekerja keras

Pokok pangkal kejayaan usahawan ialah usaha dan kerja keras. Ini kerana terdapat banyak faktor-faktor yang tidak menentu ketika menjalankan bisnes.

Jadi, untuk menghadapi isu dan cabaran tanpa perlu ‘tutup kedai’, anda perlu bekerja keras tanpa henti.

Walaupun ayat ‘work smart, not hard’ sering dicanangkan tetapi realiti pahitnya; sebagai seorang usahawan, anda wajib ‘work smart and work hard’.

Jika anda tidak bersedia untuk bekerja keras, maka keusahawanan bukanlah untuk anda

4.Anda terlaku baik dengan semua orang

Lihat kembali, berapa kali anda cuba mengelakkan perdebatan kerana anda hendak menjaga hati seseorang?

Atau berapa banyak hutang dan diskaun untuk jualan anda kepada rakan-rakan atau ahli keluarga?

Tidak seperti yang kebanyakan orang percaya, usahawan berjaya bukanlah seseorang yang disukai oleh ramai orang.

Ini kerana untuk memastikan bisnes anda berjaya, kadangkala anda perlu membuat keputusan yang tidak begitu popular


5.Anda rasakan tidak banyak perkara yang boleh ditambah baik


Cuba anda lihat di sekeliling anda. Berapa banyak perkara yang anda rasakan boleh ditambah baik?

Usahawan merupakan golongan yang sentiasa mencari penyelesaian untuk masalah atau menambah baik perkara-perkara yang telah wujud. Contohnya, trend yang boleh ditukar, teknologi atau kaedah baru untuk menyelesaikan masalah dan lain-lain.

Berbalik kepada soalan di atas, adakah anda nampak perkara-perkara yang mungkin boleh ditambah baik? Jika tidak, bermakna anda tidak sesuai untuk memulakan bisnes.

6.Anda seorang yang sentiasa mengikut trend popular (dan anda sukakannya)

Seorang usahawan perlu mempunyai mindset untuk sentiasa selangkah ke hadapan daripada pesaing-pesaing dan sasaran pelanggan.
Selain itu, usahawan perlu mempunyai sifat bereksperimentasi kerana tanpa eksperimen, anda sukar untuk menemui perkara baru.
Jika anda rasakan anda mempunyai satu atau dua tanda seperti yang dinyatakan di atas, tidak bermakna anda terus menutup impian anda.
Apa yang sepatutnya anda lakukan ialah mencabar diri anda untuk mengubah sikap-sikap di atas

7.Mari Analisis kebolehupayaan anda dalam menjalankan perniagaan berdasarkan tarikh lahir anda.


Contoh: 26 Jun 1990

2+6+0+6+1+9+9+0=

8+6+1=6



Berdasarkan no diatas..

3 : bermakna  susah untuk berjaya dalam bisnes
6: Mudah berjaya dalam bisnes
9: Sukses dalam bisnes


Anda nombor berapa??

Kongsikan dengan kami di bahagian komen.

Tuesday, April 11, 2017






Hai, saya Khairul bertemu lagi kite ye,

Sebagai peniaga atas talian, salah satu tool yang mesti anda ada ialah website. Website menunjukkan kita ni serius dalam perniagaan, ye tak?

Ramai nak belajar buat website, tapi terbayang kat fikiran perkara-perkara teknikal yang merenyahkan, apatah lagi sebelum ini tidak pernah pun memiliki blog.

Betul, website memang teknikal jika anda sendiri yang membuat design webiste. Anda perlu kemahiran tertentu untuk membangunkan website dari 0. Tapi untuk memiliki sebuah website personal/ business pada hari ini tidak lah terlalu susah.

Kawan saya, telah menghasilkan video, bagaimana mahu membuat website menggunakan platform wodpress.

Wordpress ni popular dan senang digunakan. Dalam modul yang dibuat, anda akan diperkenalkan apa itu hosting, domain, cpanel dan lain-lain.

Walaupun ada perkataan yang lansung anda tidak pernah dengar, tidak bermakna ia susah untuk difahami.


Akses kepada Pakej Video Wordpress


Untuk ada website, anda kena melanggan hosting. Hosting ni umpama hardisk alam maya, tempat anda simpan data.

Domain pula address website anda.

Saya ada sediakan Panduan asas untuk anda berkenaan dengan membuat website. Panduan asas ni merangkumi:
  • 1. Pengenalan kepada domain, bagaimana untuk dapatkan domain yang murah?
  • 2. Hosting. Bagaimana cara dapatkan hosting dengan harga yang berpatutan
  • 3. Apa itu add on domain?
  • 4. Pemasaran email
  • 5. Dan banyak lagi..

Untuk penerangan lengkap, termasuk bagaimana menggunakan pemasaran email untuk mendapatkan duit dari blog, kemudian membuat retargetting ads, jika blog anda menjual..saya sarankan dapatkan pakej video wordpress ni:

Akses kepada Pakej Video Wordpress


Lagi satu, salah satu teknik pemasaran yang kekal malar hijau, iaitu pemasaran email turut diajar.
Nak bukak Facebook pakai emailkan? Nak dapat kupon 20% daripada Lazada pun melalui email kan? Nak masuk Google Playstore pun pakai emel, ringkasnya..emel akan berterusan digunakan, tambah-tambah lagi dengan kemudahan akses internet dan juga lambakan smartphone, menjadikan orang ramai mudah untuk akses kepada email

Apa kata mula kumpul list?

Untuk pakej video wordpress dan pemasaran email boleh klik link dekat bawah:


Akses kepada Pakej Video Wordpress+ Pemasaran Email


Dapatkan sekarang sebab saya tidak pasti harga murah berikut kekal sampai bila.

Jumpa lagi.

Thursday, December 29, 2016



Tim Shopievo baru sahaja lancarkan produk terbaru mereka, InstaEVO.
Apa yang menarik, adanya robot ini bakal hilangkan sakit kepala anda dalam pemasaran diInstagram
kerana robot ini berkerja untuk anda 24jam sehari seminggu. Malah dalam robot ini terdapat 9 fungsi
dalam 1

1. Auto post
2. Auto Comment
3. Auto likes
4. Auto Follow
5. Auto Follow Back
6. Auto Unfollow
7. Auto Direct Mesage
8. Search
9. Image Editor


Robot ni kurang songeh, anda set..terus jalan, anda tak pelu lagi tekan-tekan sampai bengkak ibu jari semata-mata mahu kejar follower. Hehe

Set and forget, itu lagi tepat saya katakan. Set kan sahaja masa yang anda mahu, robot ni akan ikut arahan.

Jadi, dengan adanya robot ini, anda sebenarnya telah menyelesaikan masalah anda dalam pemasaran Instagram.

Sifirnya mudah, bila ramai follower, makin besarlah peluang untuk dapatkan SALE, jadi tidak salah anda labur sedikit duit untuk kemudahan perniagaan sendiri

Anda boleh dapatkan dekat sini PERCUMA 7 hari. Jika anda tak berpuas hati dengan perkhidmatan ini, atau lansung tak teruja boleh minta kembali duit anda(refund), kami akan pulangkan duit tanpa banyak soal. (;


Dapatkan InstaEVO sekarang


Dapatkan sekarang juga. Untuk pengetahuan, harga pengenalan ini akan dinaikkan bila-bila masa sahaja oleh pihak tim shopievo. Untuk mengelakkan anda dikenakan yuran yang mahal, klik sekarang

Dapatkan InstaEVO sekarang

Saturday, November 26, 2016

Jana pendapatan Melalui Affiliate Program

Apa itu affiliate?

Afiliate ni bahasa mudahnya menjadi ejen kepada pengeluar produk dan mendapat komisen diatas setiap jualan yang dibuat.
Biasanya sekitar 40-70% daripda harga jual.

Dimalaysia, pasaran produk digital tersangat lah kecik. Namun masih boleh lagi menjana duit tambahan.

Mana nak cari.?

Ok..dekat sini saya sertakan 1 platform untuk jadi ejen affiliate.



Pergi kehalaman utama Klikjer.com
klik AFFILIATE seperti gambar dibawah.




Klik daftar affiliate



Isi maklumat yang diminta dengan tepat
Kemudian dekat bahagian bawah sekali klik 'create my account'


Check email anda..untuk pengesahan. Klik sahaja link yang diberi..kemudian Sign in untuk masuk.

atau klik sini untuk login http://klikjer.com/members/login.php




Anda akan dibawa kebahagian berikut. Seterusnya klik Marketing Materials.






Pilih banner,Video atau email link..

dekat sini saya pilih banner

.


Copy sourcode tersebut..dan paste kedalam website/ blog anda. Hasilnya seperti dibawah(saya copy link yang diberikan kedalam post)



Jika anda klik banner diatas, dan buat pembelian..saya akan mendapat 70% komisen atas setiap jualan.Banyak bukan?
Jadi apa tunggu lagi..jadilah ejen affiliate sekarang.

Friday, July 29, 2016

Duit Video-Teknik Jana Duit Melalui Youtube

Pernah tengok video dalam youtube? Tau tak, dengan hanya menggunakan video, anda boleh jana pendapatan melalui internet?.

Bukan tu sahaja, dengan teknik menggunakan video, anda boleh menggunakan Google Adsense dan Affiliate program untuk jana keuntungan. Lihat bawah

Iklan di Youtube

Kalau dulu, Google adsense hanya dipaparkan pada blog/ website, sekarang dekat video pun ada.

Jadi, Saudara Wazeen dan Mr Gobala bakal lancarkan satu lagi produk terbaru mereka ,yang telah terbukti
hanya dengan satu channel youtube sahaja berjaya meraih pendapatan RM1000.86 dalam tempoh 30 hari tanpa menjual apa-apa atau membayar kos membuat video.

Ulang sekali lagi,
TANPA MENJUAL APA-APA
TANPA MEMBAYAR KOS VIDEO

Dan anda cuma perlu ada ini sahaja,

1. Handfon(smartfon)
2. Internet


Ada dua benda diatas, anda layak untuk buat duit seperti dibawah.
Bukti Pendapatan Google Adsense

Bukti Pendapatan di Shareable

100% pasif Melalui Internet

100% melalui internet, itu lah mesej yang cuba disampaikan oleh Wazeen dan Tuan Gobala. Bermaksud, pendapatan yang bakal anda perolehi 100 % lansung dari internet.


Namun yang pasti, ini peluang terbaik untuk mereka yang mahu menjana pendapatan sampingan tanpa perlu ada Website/ blog!


Opsss, kenapa Youtube? Mesti anda tertanya-tanyakan?Ini sebabnya


Jadi, tak perlu dipertikaikan lagi bahawa Youtube merupaka lubuk trafik, seterusnya menjana pendapatan pasif dengan USD.

Tapi tentu mahalkan? Mungkin itu persoalan bermain difikiran anda. Ya, memang mahal sebab ilmu ini adalah hasil daripada pengalaman tuan Gobala sendiri yang telah menjana lebih RM 4 Juta melalui Youtube.

Tapi,..ada tapi..

Untuk tempoh terhad, Tuan Gobala dan Wazeen bagi harga early bird kepada pembeli awal dengan potongan sehingga 90%

Baca berikutnya..

Early Bird-Harga Termurah


Duit video ini mengandungi lebih 20 Video yang anda boleh download dan simpan dalam drive/ pemacu keras anda, boleh tengok bila-bila masa sahaja bila diperlukan.

Harga early bird ini tak lama, hanya untuk beberapa hari sahaja, dan ini merupakan hari terakhir
(17 Ogos 2016) Selepas itu, harga akan dinaikkan sesuai dengan ilmu yang ada dalamnya.

Jika anda berhajat untuk bekerja dari rumah, atau mencari duit secara pasif melalui internet, ini lah masanya. dapatkan sekarang disini.

Dapatkan Duit Video Sekarang


Laa..belum tekan lagi?

Tak apa, untuk pembeli yang pantas, saya ada sediakan bonus untuk anda. Bonus ini khas kepada pembeli yang membeli melalui saya sahaja. Terhad untuk beberapa orang sahaja. Klik link merah dibawah.


Lihat Bonus



Dapatkan Info Dari Kami

Subscribe sekarang untuk dapatkan info/promosi terus ke email anda!.




Mahu dapat info bisnes online?

Subscribe untuk dapat info terus ke email anda!